.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – בישול מרק ירקות

.איור של ענף עם עלים

ירידה קלה

hard-lvl

אופן הפעילות

ניקח ירקות שונים, נקלף ונחתוך אותם ונשים בסיר. נשים את הסיר על הגז, נוסיף קטניות, אם נרצה, ומים. ניעזר בשעון עצר/טיימר על מנת לזכור לכבות את האש בסיום הבישול.
(דרושה השגחה בקילוף וחיתוך הירקות ובעת השימוש בגז).

חומרים נדרשים

  1. קרש חיתוך
  2. סכין חיתוך
  3. סיר
  4. ירקות
  5. שמן
  6. מים
  7. קטניות
  8. כף/כף עץ

תהליך העבודה

1. נבחר ירקות שנרצה להכניס למרק.

.בטטה, בצל, תפוח אדמה, סלרי, סכין וקולפן מונחים על קרש חיתוך שמונח על שולחן. לצידם, סיר בישול

2. נקלף את הירקות שמצריכים קילוף. במידת הצורך, נסייע לאדם.

.ידיים אוחזות קולפן ותפוח אדמה וקולפות את קליפתו על גבי קרש חיתוך. לצד תפוח האדמה, סכין. ברקע, על השולחן, בצל

3. נחתוך את הירקות לקוביות בגודל קטן-בינוני.

.יד חותכת תפוח אדמה לפרוסות באמצעות סכין, על גבי קרש חיתוך. לצד הפרוסות, קוביות תפוחי אדמה וחצי בטטה. ברקע, על השולחן, בצל

4.

.יד חותכת בטטה על גבי קרש חיתוך. לצד קוביות הבטטה, קוביות תפוחי אדמה, חצי בטטה וחצי תפוח אדמה. ברקע, על השולחן, בצל

5. נכניס את כל הירקות לסיר.

.יד מעבירה ירקות מקרש חיתוך לסיר בישול, באמצעות שימוש בסכין. הסיר מונח על שולחן

6. נוסיף מים לסיר, כך שיכסו את כל הירקות, ותבלינים (ואם נרצה גם קטניות) שאנחנו אוהבים.

.יד שופכת מים מכוס מדידה לתוך סיר בישול שמונח על שולחן

7. נערבב את המרק ונבשל אותו עד שיהיה מוכן.

.סיר עם מרק ירקות מונח על כיריים. יד מערבבת את המרק באמצעות כף עץ
חזרה למאגר הפעילויות