.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – אפיית עוגיות

.איור של ענף עם עלים

ירידה קלה

hard-lvl

אופן הפעילות

נמצא מתכון לעוגיות שאנו אוהבים או שנהגנו להכין בעבר. נכין ביחד עם האדם את הבצק, נרדד אותו ונקרוץ צורות באמצעות כוס או צורות ייעודיות. לאחר מכן,נסדר את העוגיות בתבנית ונכניס לתנור
(דרושה השגחה בעת העבודה עם התנור - הכנסה, הוצאה בזמן וכיבוי התנור).

חומרים נדרשים

  1. כלי מטבח וחומרים - לפי מתכון העוגיות בו בחרנו

תהליך העבודה

1. ניקח בצק מוכן לשימוש (ראו פעילות הכנת בצק).

.יד מחזיקה גוש בצק מעל נייר אפיה עם קמח שמונח על שולחן

2. נפזר עליו מעט קמח להקל על הרידוד.

.יד מפזרת קמח על עיגול בצק. הבצק מונח על שולחן ולצידו מערוך

3. נרדד את הבצק בעזרת מערוך.

.זוג ידיים לשות בצק בעזרת מערוך

4. ניקח חותכנים או כוס הפוכה ונקרוץ בעזרתם צורות מהבצק.

.יד קורצת עוגיות בצורת עיגול מבצק בעזרת חותכן עוגיות. הבצק מונח על שולחן ולצידו חותכני עוגיות בצורות שונות ומערוך

5.

.ידים מוציאות בצק בצורת לב מחותכן של עוגיות. על השולחן, בצק שנקרצו ממנו צורות שונות, חותכנים ומערוך

6. נניח את צורות הבצק שהכנו בתבנית.

.תבנית עם בצק בצורת עוגיות מונחת על שולחן. יד מניחה עוגיה נוספת בתבנית

7. נכניס את העוגיות לאפייה בתנור.

.ידיים מוציאות תבנית של עוגיות מוכנות מהתנור

8. נוציא את העוגיות ונאכל בתאבון.

.מגש עם עוגיות בתוך תנור
חזרה למאגר הפעילויות