.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – הכנת אומלט

.איור של ענף עם עלים

ירידה בינונית

medium-lvl

אופן הפעילות

נכין את האומלט ביחד עם האדם. ניתן לו לחתוך תוספות של ירקות באופן גס, נשבור ביחד את הביצה ונקשקש אותה עם מזלג.
(נדרשת השגחה צמודה בעת השימוש בסכין).

חומרים נדרשים

  1. מחבת
  2. קערה
  3. סכו"ם
  4. מרית
  5. כף עץ
  6. ביצים
  7. ירקות ותוספות לפי הטעם

תהליך העבודה

1. נשבור ביצה לתוך קערה.

.ידיים שוברות ביצה לתוך קערה. הקערה מונחת על שולחן. לצידה, על השולחן, ביצה נוספת וקערה עם פטריות

2. נבקש מהאדם לטרוף/לערבב את הביצה בקערה באמצעות מזלג ונסייע במידת הצורך.

.יד מערבבת ביצה בקערה באמצעות מזלג. הקערה מונחת על שולחן. לצד הקערה, קליפות ביצה וקערה עם פטריות

3. ננחה את האדם לחתוך באופן גס ירקות שאוהב ורוצה להכניס לאומלט (יש לבצע תחת השגחה).

.ידיים חותכות פטריה באמצעות סכין על גבי קרש חיתוך. קרש החיתוך מונח על שולחן

4. נחמם מעט שמן במחבת.

.יד שופכת שמן לתוך מחבת. המחבת מונחת על כיריים

5. נטגן מעט את הירקות שחתכנו.

.יד מעבירה פטריות חתוכות מקרש חיתוך לתוך מחבת עם שמן, באמצעות סכין. המחבת מונחת על כיירים

6.

.יד אוחזת במחבת בו מטגנות פטריות. המחבת נמצאת על כיריים

7. נשפוך את הביצה על גבי הירקות.

.יד שופכת תערובת ביצה מקערת פלסטיק על פטריות, שנמצאות בתוך מחבת. המחבת מונחת על גבי כיריים

8. נטגן את הביצה והירקות ביחד במחבת עד שהאומלט יהיה עשוי ומוכן לאכילה ונאכל בתאבון.

.יד אוחזת במרית ומטגנת אומלט עם פטריות על גבי מחבת. המחבת נמצאת על כיריים
חזרה למאגר הפעילויות