.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – הכנת חלות לשבת

.איור של ענף עם עלים

ירידה בינונית

medium-lvl

אופן הפעילות

נכין מראש בצק להכנת חלה. נעזור, במידת הצורך, לאדם בלישת הבצק, בחלוקתו ל-3 רצועות, ביצירת צורת הצמה של החלה ובהכנסה לתנור.
(יש לבצע את הפעילות תחת השגחה מלאה, ובמיוחד בעת השימוש בתנור).

חומרים נדרשים

  1. כלי מטבח (למשל קערה, כף, כוס מדידה וכדומה) - בהתאם למתכון שבחרנו
  2. מצרכים (למשל קמח, מים, מלח, סוכר) - בהתאם למתכון שבחרנו

תהליך העבודה

1. ניקח בצק שמוכן לשימוש.

.ידיים מגלגלות כדור בצק. על השולחן, נייר אפיה עם שני כדורי בצק נוספים

2. ננחה את האדם לגלגל צורה של "נקניק" או "נחש" מהבצק (רצועה ארוכה של בצק). במידת הצורך, נסייע לו.

.ידיים מגלגלות רצועה (

3. ננחה את האדם להכין 3 "נקניקים" או "נחשים" (3 רצועות ארוכות של בצק). במידת הצורך, נסייע לו.

.ידיים מחזיקות שלוש רצועות (

4. ננחה את האדם לקלוע מ"הנחשים"/"נקניקים" צמה ליצירת החלה, ונסייע במידת הצורך.

.ידיים קולעות צורה של צמה מבצק. הבצק מונח על נייר אפיה על שולחן

5.

.ידיים קולעות צורה של צמה מבצק. הבצק מונח על נייר אפיה על שולחן

6. נניח את החלה בתבנית.

.ידיים מניחות בצק בצורת חלה על גבי תבנית עם נייר אפיה

7. נבריש מעט את החלה בביצה.

.יד מושחת ביצה על גבי בצק של חלה. לצד החלה, קערית עם תערובת ביצה

8. נאפה את החלה בתנור עד שתהיה שחומה ומוכנה לאכילה.

.חלה, חציה פרוס לפרוסות וחציה שלם
חזרה למאגר הפעילויות