.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – הכנת חלות לשבת

.איור של ענף עם עלים

ירידה קלה

hard-lvl

אופן הפעילות

נבחר מתכון להכנת חלות. נקרא את המתכון ונוציא את החומרים אל שולחן העבודה. נכין את הבצק מהשלב הראשון של ערבוב החומרים ועד לשלב שבו הבצק מעובד לצורת כדור. נחלק את הכדור ל-3 חלקים, וניצור 3 "נחשים" ארוכים ועבים. נחבר אותם ביחד וניצור צמה של חלה. נכניס את החלה לתנור עם שעון עצר/ טיימר (הפעילות תתבצע תוך השגחה ועזרה).

חומרים נדרשים

  1. כלי מטבח (למשל קערה, כף, כוס מדידה) - בהתאם למתכון של החלה
  2. מצרכים להכנת החלה (למשל קמח, מים, מלח, סוכר וכדומה) - בהתאם למתכון שבחרנו

תהליך העבודה

1. ניקח בצק שמוכן לשימוש.

.ידיים מגלגלות כדור בצק. על השולחן, נייר אפיה עם שני כדורי בצק נוספים

2. נגלגל צורה של "נקניק" או "נחש" מהבצק (רצועה ארוכה של בצק).

.ידיים מגלגלות רצועה (

3. נכין 3 "נקניקים" או "נחשים" (3 רצועות ארוכות של בצק).

.ידיים מחזיקות שלוש רצועות (

4. נקלע מהם צמה ליצירת החלה.

.ידיים קולעות צורה של צמה מבצק. הבצק מונח על נייר אפיה על שולחן

5.

.ידיים קולעות צורה של צמה מבצק. הבצק מונח על נייר אפיה על שולחן

6. נניח את החלה בתבנית.

.ידיים מניחות בצק בצורת חלה על גבי תבנית עם נייר אפיה

7. נבריש מעט את החלה בביצה.

.יד מושחת ביצה על גבי בצק של חלה. לצד החלה, קערית עם תערובת ביצה

8. נאפה את החלה בתנור עד שתהיה שחומה ומוכנה לאכילה.

.חלה, חציה פרוס לפרוסות וחציה שלם
חזרה למאגר הפעילויות