.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – הכנת סלט

.איור של ענף עם עלים

ירידה בינונית

medium-lvl

אופן הפעילות

נכין מראש את הירקות שנרצה בסלט. ניתן לאדם לחתוך באופן גדול וגס את הירקות (תוך עזרה והשגחה שלנו), לתבל ולערבב את הסלט.

חומרים נדרשים

  1. קרש חיתוך
  2. קערה
  3. מלח, פלפל
  4. לימון
  5. שמן זית
  6. כף לערבוב
  7. ירקות
  8. סכין חיתוך

תהליך העבודה

1. נבחר את הירקות שאנחנו אוהבים בסלט ונשטוף אותם היטב.

.שולחן עם מפה. על גבי השולחן מונח קרש חיתוך ועליו סכין, מלפפון, עגבניה ובצל. לצד הקרש, קערת פלסטיק ריקה

2. ננחה את האדם לחתוך באופן גס כל ירק בנפרד, תוך סיוע והשגחה שלנו.

.ידיים חותכות עגבניה לסלט באמצעות סכין, על גבי קרש חיתוך. לצד הקרש, על השולחן, מונחים מלפפון ובצל

3.

.ידיים חותכות מלפפון לסלט באמצעות סכין, על גבי קרש חיתוך. לצד המלפפונים מונחות חתיכות עגבניה. ברקע על השולחן, בצל

4. נעביר את כל הירקות החתוכים לקערה.

.יד מעבירה מלפפונים ועגבניות באמצעות סכין מקרש חיתוך לקערת סלט שמונחת על שולחן

5. ננחה את האדם להוסיף תבלינים לסלט (לאחר שמדדנו את הכמות המדויקת) ונבקש ממנו לערבב את הסלט.

.ידיים בוזקות מלח ממלחייה על קערת סלט ירקות שמונחת על שולחן. ברקע, על השולחן, קרש חיתוך, שמן זית ופלפלייה

6. נאכל בתאבון.

.יד מחזיקה כף עם סלט ירקות מעל קערה עם סלט ירקות. הקערה מונחת על שולחן, ברקע קרש חיתוך
חזרה למאגר הפעילויות