.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – סחיטת מיץ פירות הדר

.איור של ענף עם עלים

ירידה בינונית

medium-lvl

אופן הפעילות

ניתן לאדם לבצע סחיטה ידנית של חצי מפרי ההדר (למשל תפוז) או להוריד את הידית של מסחטה ידנית (תוך השגחה שלנו וסיוע במידת הצורך).

חומרים נדרשים

  1. מסחטה
  2. כוס
  3. פירות הדר

תהליך העבודה

1. ניקח פרי הדר שהאדם אוהב ומסחטה.

.שולחן עם מפה ועליו קרש חיתוך מעץ. על גבי הקרש מונחים סכין, כוס זכוכית ריקה, מסחטת מיץ ותפוז

2. נחצה את פרי ההדר לשניים.

.ידיים חוצות תפוז לשני חצאים באמצעות סכין, על גבי קרש חיתוך שנמצא על שולחן. על גבי הקרש, מסחטת מיץ וכוס זכוכית ריקה

3. ניקח מסחטה ונסייע לאדם לסחוט את הפרי ליצירת מיץ.

.יד סוחטת חצי תפוז במסחטה שנמצאת על קרש חיתוך על שולחן. לצד המסחטה, חצי תפוז נוסף, כוס זכוכית ריקה וסכין

4. נמזוג לכוס מתאימה וניתן לאדם לשתות לרוויה.

.שולחן עם קרש חיתוך ועליו כוס עם מיץ תפוזים. מעל הכוס יש יד ששופכת ממסחטה מיץ לכוס
חזרה למאגר הפעילויות