.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

תקשורת חושית – טעם

.איור של ענף עם עלים

ירידה מתקדמת

easy-lvl

אופן הפעילות

אכילה היא פעילות מהנה, שמאפשרת לאדם להתנסות בטעמים שונים (למשל שוקולד, במבה, קצפת, ריבה, לימון, ממרח זיתים - בהתאם למרקם המומלץ ולמגבלות בריאותיות). נוודא שהאדם נחשף לטקסטורות שונות ונאפשר לו לגעת, להריח ולהנות ממגוון טעמים. חשוב לגוון את האכילה ולהימנע מארוחות חד גוניות.
(יש להתאים את המזון המוצע ליכולות הבליעה של האדם ולמגבלות בריאותיות נוספות).

חומרים נדרשים

  1. מאכלים מגוונים
  2. מאכלים אהובים

תהליך העבודה

1. אכילה היא פעילות שמאפשרת לאדם להתנסות בטעמים שונים (למשל שוקולד, במבה, קצפת, ריבה, לימון, ממרח זיתים - בהתאם למרקם המומלץ), להיחשף לטקסטורות שונות, לגעת, להריח ולהנות ממגוון טעמים. חשוב להקפיד על תזונה מותאמת לאדם וליכולות הבליעה שלו בשלב זה, לגוון את האכילה, ולהימנע מארוחות חד גוניות.

.איש מבוגר מחזיק בידיו שני חצאי רימון

2.

.תפוחים, דלעות, בזיליקום ותימין מונחים על מגש עם סכין

3.

.מגוון תבלינים וצמחי תבלין

4.

.קוביות שוקולד מונחות על צלחת

5.

.אישה אוחזת בגביע עם גלידה
חזרה למאגר הפעילויות