.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – הכנת בצק

.איור של ענף עם עלים

ירידה קלה

hard-lvl

אופן הפעילות

ניקח מתכון להכנת בצק. נקרא ביחד את המתכון ונוציא את החומרים הדרושים אל שולחן העבודה. נכין את הבצק מהשלב הראשון של ערבוב החומרים ועד לשלב שבו הבצק מעובד לצורת כדור. נמדוד כמויות, נוסיף לקערה, נערבב ונלוש את הבצק עד שהופך לכדור אחיד.

חומרים נדרשים

  1. כלי מטבח - מיקסר, כף, קערה, כלי מדידה, משקל, כוס
  2. חומרי אפייה - כל חומרי הבצק (למשל קמח, שמרים, מלח וכדומה)
  3. מתכון לבצק (למשל בצק שמרים בסיסי, בצק שק"ם, בצק פריך)

תהליך העבודה

1. ניקח קערה גדולה, קמח ומים.

.שולחן ועליו מצרכים להכנת בצק - כף, קמח וכוס קמח, קערת זכוכית ריקה וכוס מדידה עם מים

2. נשפוך את כמות הקמח שאנחנו רוצים לקערה.

.יד שופכת קמח מכוס לתוך קערה. הקערה מונחת על שולחן

3. נוסיף לקערת הקמח מים בכמות הרצויה.

.מים נשפכים מכוס מדידה לתוך קערה עם קמח. הקערה מונחת על שולחן

4. נערבב את הקמח והמים בעזרת היד.

.שתי ידיים לשות בצק בתוך קערה. הקערה מונחת על שולחן

5. נלוש עד התערובת עד שיתקבל בצק מוכן לשימוש.

.יד לשה בצק בתוך קערה

6.

.יד מחזיקה גוש בצק לאחר לישה בקערה
חזרה למאגר הפעילויות