.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – הכנת אומלט

.איור של ענף עם עלים

ירידה קלה

hard-lvl

אופן הפעילות

נחליט ביחד עם האדם על סוג הביצה שנרצה להכין והתוספות הדרושות. נוציא את כל המצרכים הדרושים, נכין את הכלים בהם נשתמש לחיתוך הירקות ואת יתר התוספות שאנו רוצים. נדליק את הגז. נוסיף שמן או חמאה למחבת ולאחר שהמחבת תתחמם, את התוספות שרצינו. נשבור את הביצה ונערבב. נהפוך את האומלט באמצעות המרית (יש לבצע את הפעילות תוך השגחה וסיוע צמודים).

חומרים נדרשים

  1. מחבת
  2. קערה
  3. סכו"ם
  4. מרית
  5. כף עץ
  6. ביצים
  7. ירקות ותוספות לפי הטעם

תהליך העבודה

1. נשבור ביצה לתוך קערה.

.ידיים שוברות ביצה לתוך קערה. הקערה מונחת על שולחן. לצידה, על השולחן, ביצה נוספת וקערה עם פטריות

2. נטרוף/נערבב את הביצה בקערה באמצעות מזלג.

.יד מערבבת ביצה בקערה באמצעות מזלג. הקערה מונחת על שולחן. לצד הקערה, קליפות ביצה וקערה עם פטריות

3. נחתוך ירקות שאנחנו אוהבים ורוצים להכניס לאומלט.

.ידיים חותכות פטריה באמצעות סכין על גבי קרש חיתוך. קרש החיתוך מונח על שולחן

4. נחמם מעט שמן במחבת.

.יד שופכת שמן לתוך מחבת. המחבת מונחת על כיריים

5. נטגן מעט את הירקות שחתכנו.

.יד מעבירה פטריות חתוכות מקרש חיתוך לתוך מחבת עם שמן, באמצעות סכין. המחבת מונחת על כיירים

6.

.יד אוחזת במחבת בו מטגנות פטריות. המחבת נמצאת על כיריים

7. נשפוך את הביצה על גבי הירקות.

.יד שופכת תערובת ביצה מקערת פלסטיק על פטריות, שנמצאות בתוך מחבת. המחבת מונחת על גבי כיריים

8. נטגן את הביצה והירקות ביחד במחבת עד שהאומלט יהיה עשוי ומוכן לאכילה.

.יד אוחזת במרית ומטגנת אומלט עם פטריות על גבי מחבת. המחבת נמצאת על כיריים
חזרה למאגר הפעילויות