גינון – זריעה בעציץ – עת לעשות
.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

גינון – זריעה בעציץ

.איור של ענף עם עלים

ירידה קלה

hard-lvl

אופן הפעילות

נתחיל בייבוש זרעים. ניתן לקחת, למשל, פלפל, עגבניות, דלועים או שיני שום, להוציא מהם את הגרעינים או הזרעים ולייבש (ניתן לטמון זרעי עגבניות מיד באדמה ללא צורך בייבוש). נוכל גם לאסוף זרעי כובע הנזיר או לקנות זרעי ירקות. לאחר מכן, נכין אדנית עם אדמה או שטח אדמה שניתן להשקות, נטמון את הזרעים באדמה ונשים שלט עם שם הירק שזרענו. נוכל לדבר על תכנון הזריעה לפי עונות השנה ומיקום העציץ (אור או צל).

חומרים נדרשים

  1. אדנית או עציץ מלא באדמה
  2. זרעים מתאימים בגודלם

תהליך העבודה

1. ניקח את הזרעים שאנו מעוניינים לשתול.

.חצי גמבה עם גרעינים בתוכה וסכין לצידה

2. ניקח עציץ או אדנית עם אדמה.

.אדנית עם אדמה. לצידה, מונחים כף שתילה, סכין וחצי גמבה עם גרעינים בתוכה

3. ניצור חור באדמה.

.יד יוצרת חור באדמה בתוך אדנית, כהכנה לשתילה

4. נשים את הזרעים באדמה ונכסה אותם במעט אדמה.

.יד מחזיקה גרעיני גמבה מעל אדנית עם אדמה. באדנית, גרעיני גמבה נוספים וחצי גמבה עם גרעינים בתוכה

5.

.יד מחזיקה חתיכת גמבה עם גרעינים מעל אדנית עם אדמה. באדנית, גרעיני גמבה נוספים וחצי גמבה עם גרעינים בתוכה
חזרה למאגר הפעילויות
Skip to content