בישול ואפייה – סחיטת מיץ פירות הדר – עת לעשות
.לוגו של ארגון הג'וינט .לוגו של משרד הבריאות הישראלי
.איור של ענף עם עלים

בישול ואפייה – סחיטת מיץ פירות הדר

.איור של ענף עם עלים

ירידה קלה

hard-lvl

אופן הפעילות

נכין ביחד מיץ מפירות הדר או שייק פירות.
נחתוך את פירות ההדר לשניים. נניח חצי מהפרי על המסחטה ונסחט את הפרי. לאחר מכן, נשפוך את המיץ לכוס מתאימה. נוכל גם להשתמש במסחטה עם ידית סחיטה, עליה נלחץ. נבחר את השיק שנרצה להכין, לפי הפירות שהאדם אוהב ושמצויים כעת בעונה. נחתוך את הפירות או הירקות שבחרנו ונכניס למכשיר, נלחץ על מתג הערבוב ונמזוג את השייק לכוס מתאימה (יש להשגיח על האדם בעת השימוש בסכין, במסחטה ובמכשיר להכנת השייק).

חומרים נדרשים

  1. קרש חיתוך
  2. סכין חיתוך
  3. מסחטה
  4. כוס
  5. פירות וירקות לבחירתנו
  6. מכשיר להכנת שייק

וידאו הדרכה

הפעלה לאדם עם דמנציה בבית #59: קילוף פרי הדרהפעלה לאדם עם דמנציה בבית #59: קילוף פרי הדר
סרטון קילוף פרי הדר – ד”ר דנה פאר

תהליך העבודה

1. ניקח פרי הדר שאנחנו אוהבים ומסחטה.

.שולחן עם מפה ועליו קרש חיתוך מעץ. על גבי הקרש מונחים סכין, כוס זכוכית ריקה, מסחטת מיץ ותפוז

2. נחצה את פרי ההדר לשניים.

.ידיים חוצות תפוז לשני חצאים באמצעות סכין, על גבי קרש חיתוך שנמצא על שולחן. על גבי הקרש, מסחטת מיץ וכוס זכוכית ריקה

3. ניקח מסחטה ונסחוט את הפרי ליצירת מיץ.

.יד סוחטת חצי תפוז במסחטה שנמצאת על קרש חיתוך על שולחן. לצד המסחטה, חצי תפוז נוסף, כוס זכוכית ריקה וסכין

4. נמזוג לכוס מתאימה ונשתה לרוויה.

.שולחן עם קרש חיתוך ועליו כוס עם מיץ תפוזים. מעל הכוס יש יד ששופכת ממסחטה מיץ לכוס
חזרה למאגר הפעילויות
Skip to content